About Me

My Photo
mohd ayub
i am single
View my complete profile
nama ak mohd ayub ibni mohd yusri

umur baru 20 year old,

still stady at UiTM

tak lama lagi insya Allah jadi lah aku seorang

SURVEYOR

tak a pe yang ak nak cite sal diri ak nie ha
just nak g tau sal blog ak nie
just sebagai dairi ak jew
tempat ak luahkan perasaan
suka mahupun duka


Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

+JoM BoRaK+


ShoutMix chat widget

no idea

Tadi baru berkesmpatan aku melawati pantai yang cukup indah yang berhampiran dengan rumah ak.(pantai bukin Kluang)

Disitu banyak kenangan yang pernah terukir dalam sejarah ak

Saat ak berbahagia bersama awek ku dulu

Saat ku meluangkan masa bersama keluarga ku

Saat ku menghabiskan masa remaja ak bersama sahabat2 ak

Pantai itu menjadi saksi segalanya kegembiraan ak

Tapi kesedihan ku sape saksinya

Jwpanya adalah air mata yang mengalir dari

Mata turun ke pipi lalu singgah dibibir ku

Pantai itu cukup indah

Luas mata memandang

terlihat 2 bijik bulau yang berhampiran

yang sungguh puteh pasirnya

menandakan ianya cukup bersih

Alhamdulillah……

Alangkah indah nya jika kehidupan k sama seperti keindahan pantai itu

Ye la

Ombak yang setia memukul pantai

Angin yang tidak pernah putus meniup sang bayu

Nun dedaun asyik melambai-lambai menanda keriangan

Kelihatan kegelintir keluarga meluangkan masa bersama

Alangkah bahagianya kan….

Selalu tersenyum melihat keindahan itu

Teringat ak tentang lagu tropika-cinta pantai merdeka

Yang pada cros tu ak ubah sikit

Kuukir namamu
Di awang bukit keluang
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Disitu pulau kapas terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Boleh la kan

Hehehehe

Can be continue

Category: 0 ulasan

@*_*@ malang tidak berbau @*_*@

dong semalam baru je berseronok2 dan beronok2

ari ni dah ada kat hospital(pada 25 ptng kejadian ini berlaku) weh pagi tu ak ada paper geodesy upenye susah bai, jd ptg tu ak g la realis tention gan usin bard, sampai la lps asar jd ak lepak umah usin sampai kul 6 jd ak balik

la bilik ak yang dalam uitm nie dalm perjalanan tu ye la malang tak berbau la kan ak mengalami kecelakaan(kemalangan dong) k klu korang nak tau cam na ak leh excident tu mcm nie ceritanya


waktu hujan renyai turun masih membasahai bumi jd ak pun pulang kekolej dengan moto kesayangan ak tu, ak dah beringat dah yang moto tu break belakang tak berfungsi dengan elok jd ak berharap pada break dics kat

tayar depan je la, ok time tu ak laju la pecut nak lari dari ujan lebat ok amik lap round bout to ok la lepas je bonggol kedua dari round bout lam uitm nie ak pecut dan mcm biasa ak akan tarik clash dan break slow2 ok

pada mula2nya ok la hampir lam 5 meter nak sampai simpang tiba tiba.......


tayar ak berhenti berpusing masa etu la tayar belakang ak mula kearah kekanan mcm orang amik lap, ok pastu gan pengalaman ak ak cube untuk bergelongsor dengan selamat tetapi tetiba lutut ak belah kiri sangkut pada tagk

minyak so terseret di atas jalan, jd untuk ak melepaskan diri ak cuba lawan pergerakan moto untuk keluarkan kaki aku dan akhirnya ak berjaya dan bergolek mcm filem hindustan da.... klu tak silap ak ak berguling 4 kali bai dari tengah jalan hingga ke kaki lima.perh memang tragis ak bgn cabut helmet dan terus dakap moto ak tolak tepi

dan try start dan tanpa rase sakit dan segan silu ak naik mto dan terus pulang ke bilik. sampai je kebilik ak pada mulanya tidak mahu ke uk ,k hospital k atau mana pusat perubatan tetapi bila ak melihat luka ak yang ada di lutut etu amat dalam jd ak terus call husaini untuk amik ak n hantar ak k hospital kangar thanks husaini kos ko susah2 anta ak k hospital.
Category: 0 ulasan

25 ribulan

25 ribulan jam dah menunjukkan pukul 1.46 pg perh pg esok da paper geodesy sempat lagi nak bercerita untuk blog ak nie hahahahaha. Tension dong. Ok la malam nie ak nak cite la sikit ak nie mcm lalai sikit, mau taknya esok nak exam dan lagi aku g kuar g makan gan usin just nak wish n celebrat befday radhiah. Ala tak ada kek pun just makan2 je( bayar sendiri2 hahahaha) ok balik dari kuar makan pe lg sampai bilik ak stady la

Lor banyak gile aku tak cover lg adus esok nak jawb pe entah hahahaha. Ok back to the story, ak rase mcm da yang tak kena jew gan dak lam fb td mcm peril ak jew eeeeee geram ak tak pe la klu ak terasa pun ak rase sorang je entah la mungkin ak nie jahat sangat dimata dia orang tak pun mcm la dia orang tu baik sangat hahahaha tapi kan seperti yang korang tau ak nie kan stil lam masalah gan sorang tu kan tapi aku rase ianya tidak bg effect yang besar pun kat ak. Erm ye ke? Ye la sal ak still lg ada member2 yang boleh buat ak tersenyum walaupun datang hanya seketika mcm lirik lagu farhana ingat tak??? Ala yang “kau hadir bila ku duka dalam cahya dikau menjelama kau hilang dalam gembira membuat kan ku meranaaaa” lebih kurang la sahabat bg ku adalah second penting selepas keluarga. Tapi sekarang ak rase happy sangat entah la kenapa mungkin ak dah tau kot sape membe ak yang sebenarnya.

Bg ak Allah dah buka mata ak tentang ertti persahabatan tau tapi sejauh mana etu ak tak pasti, ye la mcm orang dolu dolu cakap jauh perjalanan luas pandangan haaaaaa kan tu merujuk kepada kehidupan makin lame kita idup makin banyak kita kenal jenis orang nie ha. Etu la kehidupan. Ok mulai saat ini ak rase ak akan bangkit dari tangkuk lama. Haaaa cite sal kehidupan kan ak nak Tanya korang kenapa ek manusia nie selalu mempunyai perasaan hasad dengki??? Bukan nak bg sokongan malah kutuk ada. Ni ke islam???? Tak kan. Sepatutnya kite kena la saling bantu membatu. Ingat la idup di dunia nie hanya sekali. Ak bukan la orang yang baik sangat tapi ak juga ada akal dan fikiran dan boleh berfikir kenapa kita selalu menghina orang yang salah???? Sedangkan islam mengajar kita untuk bantu membantu?? Jd klu orang tu nak berubah ke bg la jalan n cara untuk dia berubah bukan sebaliknya.
Category: 0 ulasan

@*^*@ persahabatan @*^*@

persahabatan!!!!

Kenapa ye ak masih enggan menerimanya adakah aku nie seorang yang ego???? Erm mungkin kot tapi kenapa ye?


Sape leh bg ak jawapan?????


Weh korang ak sebenarnya jauh dr sudut hati aku nie ak
mahukan berkawan kembali
tp knp yap.
Ak rase banyak kemungkinan, salah satu nya adalah dia tak seperti dulu.
Erm seperti dulu? Apa tu?
Ia dah laen sangat dari dulu dia dah ramai kawan dan ak rase cam terabai(cam jelouse je) tak da la just terasa sikit jew hahahahaha (bangang la ko nie yub) pepe pun kan ak rase tenang sikit bila ak terkenang yang ada lagi member ak yang stil ingat kat ak thanks
tiqah n the geng I like you all expecially ziera moga Allah merahmati mu.
Heheheh jangan salah anggap dia tu kawan rapat aku jew. Ape? Korang nak tau sal die? Ok la sebenarnya ak tak tau sangat sal dia tapi ak hormat dia dia baik tapi ganas sikit hahahaha(ganas tu bermaksud stylo) sory ziera ak cite sal ko tapi entah betul entah tidak sal nie pe yang ak Nampak jew hehehehe. Korang yang laen ayu, ina, kieynah tak lupa gak. Tapi kan bila piker balik si keynah gan ayu nie suka sakat aku mentang2 la ak nie dungu mcm nie (selambe jew) suka sangat kenakan ak.
But thanks la korang sal korang ak masih boleh tersenyum melihat gelagat korang y riang tu.
Tapi kan mcm mak ak cakap la riang dimuka di hat???
Sape tau……
Ya Allah moga Engkau merahmati hamba2 mu ini semua termasuk si “dia”
Category: 0 ulasan

Pages

:: ask me ::